Monday, July 25, 2011

Cake Recipe for all to enjoy! - Recette de gateaux!!!!

Butterfly Cakes - for children of all ages & events of all kinds!
So my children love these partly because they taste good partly cos' they are fun to make! You will need : 200g butter, 200g caster sugar, Vanilla essence (a few drops), 2 large organic eggs, lightly beaten, 200g flour & a sachet off baking powder, A little jam – I use my homemade apricot, Thick cream, A few smarties & some liquorice & some icing sugar : Cream the butter, vanilla essence and sugar until creamy then beat the eggs separately. Add the flour (with the baking powder) and eggs progressively to the butter mix and when well mixed fill some paper cake cases prepared in a metal baking dish and bake at 180 degrees from 15-20 minutes or until golden. When the cakes have cooled down cut a circle shape into the top of the cake making sure you point the knife towards the centre to form a point. Turn this piece of cake point up and cut in half. Put some jam and then thick cream into the hole you have created in the cake then take the two small pieces of cake you have just cut out and turn them point down into the cream to form the wings of your butterfly. Decorate with some smarties, liquorice to form the antenna and dust with icing sugar – JOB DONE!
Gateaux de Papillon: 200g de beurre, 200g de sucre fin, Essence de vanille (quelques goutes), 2 gros œufs bio battus, 200g de farine et un sachet de levure non chimique, Un peu de confiture (j’utilise ma confiture d’abricot), Crème épaisse , Quelques smarties, un peu de reglisse et un peu de sucre glacé - Mélanger le beurre, essence de vanille et sucre pour obtenir un mélange crémeux et battre les œufs (à part). Mélanger progressivement le beurre/sucre avec la farine et les œufs et quand bien mélangé verser un peu de mixture dans des papiers à gâteaux. Mettre dans le four pour 15-20 minutes ou jusqu’à doré. Quand les gâteaux sont froid couper un cercle dans le haut des gâteaux faisant un point et couper ce morceau un deux. Mettre un peu de confiture et de crème dans le trou de chaque gâteaux et mettre les deux petit bouts de gâteaux dans la crème comme des ailes. Décorer les gâteaux avec les smarties, le reglisse comme antenne et soupoudrer avec le sucre glacé !

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